"Yenilenen müfredata göre kazanımlar ve sınıf defteri güncellenmiştir."

İçerikler ve Sorular

Aşağıdakilerden hangisi duygu değildir? sınıf defteri oku
Eklemler kemikleri birbirine bağlar. sınıf defteri oku
Bir öğrenci “ 125 – 608 – 100 – 325 – 98 “ sayıları arasından iki sayı seçip toplama yaparak en büyük sonuca ulaşmak istiyor. Bu öğrenciye yardımcı olur musunuz? sınıf defteri oku
Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisini yazabiliriz? sınıf defteri oku
`Eûzü billâhimineşşetânirracîm` ne anlama gelmektedir? sınıf defteri oku
Komşular rahatsız oldukları ................ müziğin sesini kıstık. sınıf defteri oku
254’un 4 katının 457 eksiği kaçtır?  sınıf defteri oku
Tarçın 9 yaşında, Orkun’un yaşı ise Tarçının yaşından 4 fazladır. Tarçın ile Orkun’un yaşları toplamı kaçtır? sınıf defteri oku
"Sizden birinizin sırtında odun taşıması ............ daha hayırlıdır." Bu hadisi şerifte boş olan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? sınıf defteri oku
Berat sınıfı süslemek için 5 deste bayrak aldı. Berat’ın aldığı bayraklar kaç tanedir?  sınıf defteri oku
Ayşe’nin 7 tane oyuncak bebeği vardı. Doğum gününde 6 tane de arkadaşları getirdi. Ayşe’nin kaç oyuncak bebeği oldu?  sınıf defteri oku
Aile bireyleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar olabilir. sınıf defteri oku

Sınıf Defterim

Amacımız okullarda öğretmenlerin hergün öğrencilere anlattığı ders konularını yada kazanımları yazdıkları resmi belge olan sınıf defterini öğretmenlerin kolayca doldurmalarını sağlamaktır. Öğretmenlerin iş yükünü biraz hafifletmek ve onlara yardımcı olmak için bu projeyi tasarladık. Bu konuda bize destek olmak isteyenler iletişim kısmından bizimle irtibata geçebilirler. Bu proje ile öğretmenler sınıf defterilerini kolayca doldurabilirler. Kazanımları yazmak çok kolay olacaktır.
Sınıf defteri
projesi Yakup AYDEMİR tarafından 2011 yılında Yenilikçi Öğretmenler formu için hazırlanmıştır.

Öğretmene Notlar

" HB.1.1.14. Okulla ilgili olumlu duygu ve düşünceler geliştirir.
Okulun bireysel yaşamına sağlayacağı katkılar (yeni arkadaşlar edinme, oyun oynama, eğlenme, bilgi edinme vb.) üzerinde durulur. Okul korkusu olabilecek öğrencilere karşı duyarlı olunur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.1.4. Sınıfının okul içindeki yerini bulur.
Yönle ilgili; sağında, solunda, önünde, arkasında, altında, üstünde, yanında, karşısında vb. temel kavramlar üzerinde durulur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.4. Çevresindeki kişilerle iletişim kurarken güvenlik kurallarını uygular.
İnsanlarla iletişim kurarken kişisel haklarını ihlal eden herhangi bir öneriyle karşılaştığında etkili reddetme davranışı sergilenmesi üzerinde durulur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.7. Kendisi için güvenli ve güvensiz alanları ayırt eder.
Güvensiz alanlar olarak asansör ve merdiven boşluğu, balkonlar, binaların bodrum katları, inşaat alanları, su kanalları, çukurlar, su birikintileri ve süs havuzları gibi alanlar üzerinde durulur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.3.6. Yemek yerken görgü kurallarına uyar.
Okulda yemeğini yerken temiz bir şekilde üstüne dökmeden yeme, ayakta yemek yememe, ağzında lokma varken konuşmama ve peçete kullanma gibi hususlar üzerinde durulur. İhtiyacı kadar yemek yeme, ekmek ve yiyecek israfını önleme konuları vurgulanır. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi